Tuřín s karamelovou omáčkou

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný tuřín omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Vložíme do hrnce, zalijeme O,5 l hovězího bujónu a vaříme 30 minut doměkka. Měkký tuřín scedíme a vývar zachytíme.
  • 3
    Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Poté ji v hrnci na rozpáleném másle zpěníme dorůžova, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání si připravíme jíšku, kterou zředíme zachyceným vývarem z tuřínu. Při mírné teplotě omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    V pánvi bez omastku si rozpustíme cukr na karamel, přimícháme drcený kmín, 1 lžíci octa, krátce povaříme a karamelovou směs zamícháme do zahuštěné omáčky. Dochutíme solí, vložíme uvařený tuřín, prohřejeme a odstavíme. Nakonec přimícháme drobně pokrájené bylinky - petrželku a kopr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.