Tuřín s karamelovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 1kilogramTuřín
- 50gramůMáslo čerstvé
- 5decilitrůBujón hovězí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyCibule
- 1,5lžičkySůl
- 20gramůCukr krupice
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
13 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný tuřín omyjeme a nakrájíme na nudličky.
- 2Vložíme do hrnce, zalijeme O,5 l hovězího bujónu a vaříme 30 minut doměkka. Měkký tuřín scedíme a vývar zachytíme.
- 3Cibule oloupeme a drobně pokrájíme. Poté ji v hrnci na rozpáleném másle zpěníme dorůžova, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání si připravíme jíšku, kterou zředíme zachyceným vývarem z tuřínu. Při mírné teplotě omáčku za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- 4V pánvi bez omastku si rozpustíme cukr na karamel, přimícháme drcený kmín, 1 lžíci octa, krátce povaříme a karamelovou směs zamícháme do zahuštěné omáčky. Dochutíme solí, vložíme uvařený tuřín, prohřejeme a odstavíme. Nakonec přimícháme drobně pokrájené bylinky - petrželku a kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.