Tuřín se skopovým masem
90 min.
Ingredience
- 800gramůSkopová plec
- 2kusyCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 1kusPaprika červená
- 1lžíceTymián čerstvý
- 200gramůTuřín
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
75 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté skopové maso z plecka odblaníme a pokrájíme na kostky velikosti sousta. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
- 2Ve větším hrnci si rozpálíme máslo, na které dáme cibuli s masem a cc 5 minut restujeme dozlatova.
- 3Pak maso poprášíme moukou, promícháme a osmažíme dozlatova.
- 4Za stálého míchání přilijeme 1/5 litru horké vody, přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a hrnec zakryjeme. Maso dusíme přibližně 45 minut.
- 5Červenou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.
- 6Čerstvý tymián omyjeme a 4 malé snítky odložíme (1 lžíce).
- 7Omytý a oloupaný tuřín (hovorově dumlik) pokrájíme na větší kousky a přidáme ho vařit k masu a společně dusíme dalších 20 minut.
- 8Když je vše měkké, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pomalu krátce povaříme.
- 9Vyjmeme nové koření a bobkový list.
- 10Tuřín se skopovým masem dáme na talíře, ozdobíme snítky tymiánu s proužky papriky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.