Tuřín se skopovým masem

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
75 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté skopové maso z plecka odblaníme a pokrájíme na kostky velikosti sousta. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Ve větším hrnci si rozpálíme máslo, na které dáme cibuli s masem a cc 5 minut restujeme dozlatova.
  • 3
    Pak maso poprášíme moukou, promícháme a osmažíme dozlatova.
  • 4
    Za stálého míchání přilijeme 1/5 litru horké vody, přidáme sůl, pepř, bobkový list, nové koření a hrnec zakryjeme. Maso dusíme přibližně 45 minut.
  • 5
    Červenou papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky.
  • 6
    Čerstvý tymián omyjeme a 4 malé snítky odložíme (1 lžíce).
  • 7
    Omytý a oloupaný tuřín (hovorově dumlik) pokrájíme na větší kousky a přidáme ho vařit k masu a společně dusíme dalších 20 minut.
  • 8
    Když je vše měkké, přilijeme smetanu, dochutíme solí a pomalu krátce povaříme.
  • 9
    Vyjmeme nové koření a bobkový list.
  • 10
    Tuřín se skopovým masem dáme na talíře, ozdobíme snítky tymiánu s proužky papriky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.