Tuřín zapečený s karotkou
50 min.
Ingredience
- 400gramůTuřín
- 200gramůKarotka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůBešamel
- 400gramůBrambory pečené
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Tuříny a karotku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme máslem, naskládáme do něj plátky zeleniny, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem, bešamelem, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 1/2 hodiny.
- 2Podáváme s pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.