Tuřínová polévka

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na oleji osmahneme nasekanou cibuli a nakrájený pórek, osolíme špetkou soli a 5 min. mícháme. Potom přidáme nasekaný česnek a povaříme asi 1 min.
  • 2
    Dále přidáme oloupaný, na kostičky nakrájený tuřín a oloupanou, na kostičky nakrájenou bramboru. Osolíme, přilijeme vývar a vložíme svazek bylinek s bobkovým listem. Pod pokličkou zvolna vaříme 45 min.
  • 3
    Svazek bylinek vyjmeme a ponorným mixerem polévku rozmixujeme na hladký krém. Podle chuti přisolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.