Tuřínový krém
35 min.
Ingredience
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1100gramůTuřín
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný, na špalíčky nakrájený tuřín vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut doměkka.
- 2Potom tuřín scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Hrnec postavíme na plotýnku, snížíme teplotu na minimum a přidáme máslo. Tuřín s máslem rozšťoucháme, přilijeme smetanu, okořeníme muškátem. Vše zpracujeme na hladké pyré, osolíme a opepříme podle chuti.
- 3Podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo k zeleninovým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.