Tuřínový krém

35 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný, na špalíčky nakrájený tuřín vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut doměkka.
  • 2
    Potom tuřín scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Hrnec postavíme na plotýnku, snížíme teplotu na minimum a přidáme máslo. Tuřín s máslem rozšťoucháme, přilijeme smetanu, okořeníme muškátem. Vše zpracujeme na hladké pyré, osolíme a opepříme podle chuti.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo k zeleninovým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.