Tvarohová bublanina
50 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 300gramůVišně
- 1kusCukr vanilka
- 250gramůTvaroh jemný
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 0,13litrMléko polotučné
- 160gramůPšeničná krupice
- 80gramůCukr moučkový
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme s moučkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou.
- 2Do utřeného tuku vmícháme jeden žloutek po druhém, prolisovaný tvaroh a krupici zvlhčenou mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto rozetřeme po celé ploše. Poklademe ovocem a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova asi 30 minut.
- 4Upečenou bublaninu necháme vychladnout, pocukrujeme a krájíme na díly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.