Tvarohová bublanina

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo utřeme s moučkovým cukrem a strouhanou citronovou kůrou.
  • 2
    Do utřeného tuku vmícháme jeden žloutek po druhém, prolisovaný tvaroh a krupici zvlhčenou mlékem. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
  • 3
    Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto rozetřeme po celé ploše. Poklademe ovocem a dáme péci do středně vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova asi 30 minut.
  • 4
    Upečenou bublaninu necháme vychladnout, pocukrujeme a krájíme na díly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.