Tvarohová terina s mangem a celerem
105 min.
Ingredience
- tvarohová směs
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůTvaroh tučný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 250gramůSýr smetanový tavený 45%
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyMango
- 100gramůCuketa
- 300gramůCeler řapíkatý
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse si utřeme tučný tvaroh se zakysanou smetanou, taveným sýrem. Přimícháme vajíčka, sůl, pepř a 2 lžíce citronové šťávy.
- 2Malou cuketu a jeden kus manga oloupeme, mango rozpůlíme a vyjmeme pecku, cuketu zbavíme zrníček. Řapíkatý celer omyjeme.
- 3Mango, cuketu a celer pokrájíme na kostičky, dáme do misky, ochutíme solí a pepřem. Řapíkatý celer povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut, pak ho vyjmeme a necháme okapat.
- 4Nádobu na terinu vyložíme alobalem, který vymažeme máslem a naplníme 1/3 utřeného tvarohu. Na něj položíme polovinu zeleniny s mangem, pokryjeme 2/3 tvarohu a poklademe druhou polovinu zeleniny s mangem. Vše pokryjeme tvarohem, nádobu uzavřeme alobalem a dáme do pekáče s vařící vodou a do předem vyhřáté trouby.
- 5Tvarohovou terinu pečeme při 200 °C přibližně 70 minut. Po upečení necháme vychladnout, pak ji dáme přes noc do chladničky.
- 6Druhý den terinu vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s oloupaným mangem, pokrájeným na měsíčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.