Tvarohové halušky
40 min.
Ingredience
- 150gramůSlanina vepřová
- 250gramůTvaroh tvrdý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky a vajec připravíme těsto, vyválíme je a nakrájíme na halušky (flíčky). Uvaříme je v osolené vodě, ocedíme a necháme okapat.
- 2Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme dozlatova, vyjmeme ji a do tuku vložíme halušky - dobře je promícháme.
- 3Na mísu upravíme střídavě vrstvu halušek a vrstvu nastrouhaného tvarohu. Povrch posypeme vyškvařenou slaninou.
- 4Podáváme s dušeným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.