Tvarohové knedlíčky

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
332 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
17 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
264 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky oddělíme od bílků, utřeme je s máslem, přidáme prolisovaný tvaroh, krupici, osolíme, řádně promícháme a necháme půl hodiny odpočinout. Poté lehce vmícháme sníh.
  • 2
    Z těsta vytvoříme malé knedlíčky, jeden na zkoušku uvaříme, zhruba 10 minut, a je-li správně hustý, uvaříme ostatní. Bude-li potřeba, přidáme ještě krupici.
  • 3
    Tvarohové knedlíčky podáváme s ovocnou omáčkou nebo pouze s máslem a opraženou strouhankou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.