Tvarohové knedlíčky se žemlí
26 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 8kusůŽemle tuková
- 120gramůStrouhanka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 300gramůTvaroh jemný
- 2kusyVejce slepičí
- 0,13litrMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
124 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Oloupané žemle nakrájíme na kostičky, polijeme mlékem a necháme nabobtnat. Posypeme je moukou, přidáme prolisovaný tvaroh, sůl a vejce. Zpracujeme tuhé těsto.
- 2Z těsta utvoříme váleček a rozkrájíme jej na malé dílky - asi 3cm v průměru. Knedlíčky vaříme asi 6 minut. Pokud jsou příliš měkké, zahustíme těsto strouhankou.
- 3Po vyjmutí z vody necháme knedlíčky odkapat, obalíme je v osmažené strouhance, posypeme cukrem a polijeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.