Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
414 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
232 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
  • 2
    Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry a trochu rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.
  • 3
    Zdroj: http://www.lidovky.cz/zkuste-tvarohove-knedliky-s-jahodami-radi-roman-paulus-pi4-/dobra-chut.aspx?c=A130618_154535_dobra-chut_ape

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 15. 5. 2016
Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami
Naprosto úžasné knedlíky, vůbec není co dodat. 🙂 Velmi doporučuji vyzkoušet, na jednu porci vyjdou čtyři kusy, raději bych hned o polovinu navýšila množství ingrediencí, protože zmizí rychlostí blesku.. 😉 Jahody jsem měla střední velikosti a pokud třeba někdo použije tvaroh ve vaničce, tak přidá navíc na 4 porce zarovnanou lžíci jak krupice, tak i mouky. Lepší je použít tvaroh v kostce. Máslo jde zaměnit i jiným tukem, ale máslo je nejlepší. Jednoznačně palec nahoru🙂😎