Tvarohové knedlíky s jablky
25 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůCukr krupice
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusJablka
- 15gramůPšeničná krupice
- 150gramůTvaroh jemný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
11 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z prolisovaného tvarohu, vejce, krupice, mouky a soli zaděláme těsto. Do těsta ještě vpracujeme oloupané, jemně nakrájené jablko a citronovou kůru. Necháme chvíli odpočinout.
- 2Tvoříme knedlíčky asi 4cm v průměru a vaříme je 5 minut. Uvařené pocukrujeme a pokapeme rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 27. 9. 2015
Tvarohové knedlíky s jablky
Recept je velice jednoduchý a moc chutný. Dovolila jsem jej uvařit k nedělnímu obědu na místo tradičních řízků a byla jsem pocválena od celé rodiny za chutné knedlíky, po kterých se jen zaprášilo. Takže autorce děkuji za recept a mohu jej jen doporučit.