Tvarohové knedlíky se slívami
38 min.
Ingredience
- 1kilogramSlívy
- 3lžíceHrozinky
- K uvaření knedlíků
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Na ozdobení
- 80gramůCukr moučkový
- 100gramůPerník
- 100gramůMáslo čerstvé
- Těsto
- 500gramůTvaroh tučný
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 200gramůKrupice dětská
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1713 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
138 g
Sacharidy
271 g
Vláknina
19 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Slívy omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Do každé dáme místo pecky velkou hrozinku (1-2).
- 2Připravíme tvarohové těsto. Měkký tvaroh dáme do mísy. Přidáme k němu mléko, vejce, dětskou krupici, hrubou mouku a sůl. Vše dobře promícháme, těsto dáme na pomoučený vál a vyválíme z něj váleček o průměru asi 5 cm. Nakrájíme dílky široké asi 2 cm. Z každého utvoříme malou placičku, doprostřed vložíme slívu a dobře těsto zabalíme. V dlaních potom vytvarujeme kulaté knedlíky.
- 3V hrnci přivedeme k varu asi 2.5 litru vody s 1 lžičkou soli. Knedlíky opatrně vhazujeme do vody, pomalu je vaříme asi 6-8 minut, podle velikosti. Občas je promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a klademe na talíře. Posypeme moučkovým cukrem, nastrouhaným perníkem a roztopeným máslem. Podáváme je hned horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.