Tvarohové knedlíky se švestkami
35 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh jemný
- 70gramůPšeničná krupice
- 1kusVejce slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCitronová kůra
- 1lžíceRum
- 3litryVoda pitná
- 1kilogramŠvestky
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo smícháme s měkkým tvarohem, krupicí, hladkou moukou, solí a vejcem. Těsto necháme odležet v ledničce asi 2 hodiny.
- 2Z těsta nakrájíme čtverečky, do kterých balíme čerstvé švestky (místo pecky můžeme vložit kousek marcipánu - není to však nutné.)
- 3Knedlíky vaříme ve vodě s vanilkovým cukrem, kouskem citronové kůry a s rumem podle velikosti 8-10 minut.
- 4Po uvaření knedlíky vyjmeme z vody a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.