Tvarohové knedlíky se švestkami pro celiatiky
55 min.
Ingredience
- 280gramůKrupice pohanková
- 250gramůTvaroh jemný
- 1kusVejce slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSkořice mletá
- 4lžíceCukr moučkový
- 300gramůŠvestky
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Švestky propláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme je. Z krupice, tvarohu, vajec a špetky soli vypracujeme těsto.
- 2Z těsta vyválíme silnější plát, který nakrájíme na čtverce. Na tyto čtverce rozdělíme připravené švestky a čtverce zabalíme do kulatého tvaru knedlíků a prsty těsto utěsníme. Připravené knedlíky potom vložíme do vroucí osolené vody a vaříme. Když knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové.
- 3Knedlíky podáváme horké, polité roztaveným máslem a sypané cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.