Tvarohové knedlíky se švestkami pro celiatiky

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
7 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
9 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky propláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme je. Z krupice, tvarohu, vajec a špetky soli vypracujeme těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme silnější plát, který nakrájíme na čtverce. Na tyto čtverce rozdělíme připravené švestky a čtverce zabalíme do kulatého tvaru knedlíků a prsty těsto utěsníme. Připravené knedlíky potom vložíme do vroucí osolené vody a vaříme. Když knedlíky vyplavou na povrch, jsou hotové.
  • 3
    Knedlíky podáváme horké, polité roztaveným máslem a sypané cukrem a skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.