Tvarohové koblihy s ovocnou pěnou
40 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceRum
- 1lžičkaCitronová kůra
- 60mililitrůMléko polotučné
- 1baleníKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceCukr moučkový
- 250gramůTvaroh tučný
- Na pěnu
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMaliny
- 3lžíceCukr moučkový
- Na smažení
- 500mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1185 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
102 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V míse rozšleháme tvaroh s mlékem, vejci a žloutkem, rozpuštěné máslo a rum. Smícháme všechny sypké suroviny na těsto a přidáme k tvarohové směsi. Vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 10 minut odpočinout.
- 2Lžící vykrajujeme velké noky a smažíme z obou stran ve vroucím oleji. Nejprve smažíme přikryté, po obrácení už bez poklice.
- 3Usmažené koblihy necháme na ubrousku, aby se vsákl přebytečný tuk.
- 4Na pěnu ušleháme pevný sníh z bílků se solí, poté postupně zašleháváme cukr. Na závěr vsypeme po částech maliny a ušleháme hustou pěnu.
- 5Koblihy podáváme ozdobené malinovou pěnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.