Tvarohové lívanečky s broskvovou náplní
40 min.
Ingredience
- 100gramůTvaroh měkký
- 3lžíceCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 300gramůBroskve
- 50gramůOřechy vlašské
- Těsto
- 500gramůTvaroh jemný
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
27 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do hladké hmoty. Broskve rozpůlíme, vybereme pecky, nakrájíme na úplně malé kousky, větší část rozmixujeme a zbytek nerozmixovaných broskví necháme na ozdobu lívanečků.
- 2Těsto: Do misky položíme tvaroh, rozklepneme celé vejce, přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, dobře vařečkou promícháme, až vznikne husté těsto. V lívancové pánvi rozpálíme olej, lžící naléváme těsto na olej, lívanečky po obou stranách pečeme do zlatova.
- 3Ještě horké je vložíme na mělké talíře, na každý naneseme lžíci připravené tvarohové náplně, na náplň lžičku drobně nakrájených broskví, navrch posypeme drobně nasekanými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.