Tvarohové noky
20 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůTvaroh jemný
- 1špetkaSůl
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
4 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
600 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1V míse umícháme těsto z tvarohu, rozšlehaných vejcí, mouky a špetky soli. Z těsta vyválíme plát asi na prst vysoký, nakrájíme kosočtverce asi 3 cm velké a uvaříme je v osolené vodě.
- 2Zhruba po 4 minutách zkusíme jeden rozkrojit, zda je provařen.
- 3Noky necháme řádně okapat, podáme s osoleným máslem nebo s hustou kysanou smetanou.
- 4Pokud nám noky zbudou, necháme je rozložené do příštího dne, kdy je opečeme na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.