Tvarohové noky s jahodovou omáčkou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1728 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
14 g
Sacharidy
347 g
Vláknina
6 g
Cukr
269 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme v míse krupici, mléko, tvaroh, žloutky a sůl. Poté ke směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vznikne nám hustější těsto.
  • 2
    V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Pomocí dvou lžic z těsta vytváříme noky, vhazujeme do vody a vaříme cca 10min. Noky jsou hotové když vyplavou k povrchu.
  • 3
    Mezitím připravíme omáčku. Jahody omyjeme, přepůlíme, v hrnci zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Část směsi odebereme, vmícháme do ní solamyl a vrátíme zpět do hrnce. Promícháme a prohřejeme.
  • 4
    Noky přelijeme omáčkou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.