Tvarohové noky s jahodovou omáčkou
35 min.

Ingredience
- 60gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2kusyTvaroh jemný
- 2lžičkySolamyl
- 750gramůJahody zahradní
- 1kusCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 300gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1728 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
14 g
Sacharidy
347 g
Vláknina
6 g
Cukr
269 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme v míse krupici, mléko, tvaroh, žloutky a sůl. Poté ke směsi zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Vznikne nám hustější těsto.
- 2V hrnci přivedeme k varu vodu se špetkou soli. Pomocí dvou lžic z těsta vytváříme noky, vhazujeme do vody a vaříme cca 10min. Noky jsou hotové když vyplavou k povrchu.
- 3Mezitím připravíme omáčku. Jahody omyjeme, přepůlíme, v hrnci zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Část směsi odebereme, vmícháme do ní solamyl a vrátíme zpět do hrnce. Promícháme a prohřejeme.
- 4Noky přelijeme omáčkou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.