Tvarohové řezy s povidly
60 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 5kusůVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na plechy
- Na plnění
- 4kusyCukr vanilka
- 600gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyZtužovač šlehačky
- 250gramůPovidla švestková
- 100mililitrůRum
- 750gramůTvaroh tučný
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
522 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
525 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170 °C, na dno dáme kastrůlek s vodou, plechy vytřeme máslem.
- 2Vodu se solí a máslem přivedeme do varu, poté po částech vsypeme mouku za velmi pečlivého míchání. Těsto je hotové, až se přestane lepit na hrnec, stáhneme s plotny a necháme vychladnout.
- 3Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a těsto poté rozetřeme na připravené plechy. Obrácenou plochou lžíce udělám do těsta „vlny“. Placky pečeme zhruba 20 minut. Během pečení troubu neotvíráme! Upečené placky necháme vychladnout.
- 4Na náplň rozmícháme povidla s rumem, tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, přimícháme dobře ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovače.
- 5Jeden plát těsta nakrájíme na čtverce. Druhý celý plát potřeme povidly, na ně natřeme tvaroh, přikryjeme čtverci těsta a poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.