Tvarohové řezy s višněmi
90 min.
Ingredience
- 3kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 1špetkaSůl
- 250gramůTuk rostlinný
- 450gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSkořice mletá
- 500gramůTvaroh jemný
- 350gramůMouka polohrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPudinkový prášek - kakaový
- 50gramůČokoláda hořká
- 1lžičkaRum
- 2lžíceKakao - prášek
- 400gramůKompot višňový
- 140gramůCukr moučkový
- 160gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vyšleháme hustou pěnu z rostlinného tuku, špetky soli, vajec a cukru. Přimícháme rum a čokoládové hoblinky. Poté na pěnu prosejeme směs mouky, kakaového pudinku, kypřicího prášku, kakaa a mleté skořice. Vše opatrně promícháme.
- 2Náplň připravíme tak, že utřeme tvaroh, jeden vanilkový pudink, zakysanou smetanu a 100g cukru.
- 3Višně necháme okapat. Připravíme pudink ze dvou balíčků vanilkového pudinku, ochucený višňovou šťávou a zbytkem cukru. Přimícháme višně.
- 4Troubu předehřejeme na 180C. Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, vlijeme polovinu těsta, na ně natřeme pudink s višněmi a poté tvarohovou hmotu. Navrch dáme zbylé těsto po lžičkách, nevytváříme již souvislou vrstvu.
- 5Pečeme 45minut.
- 6Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme, posypeme cukrem a podáváme se šlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.