Tvarohové řezy s višněmi

90 min.
Česká republika

Ingredience

    • 3kusyPudinkový prášek - vanilkový
    • 1špetkaSůl
    • 250gramůTuk rostlinný
    • 450gramůSmetana 12% (konzumní)
    • 1lžičkaSkořice mletá
    • 500gramůTvaroh jemný
    • 350gramůMouka polohrubá
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1kusPudinkový prášek - kakaový
    • 50gramůČokoláda hořká
    • 1lžičkaRum
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 400gramůKompot višňový
    • 140gramůCukr moučkový
    • 160gramůCukr krupice
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vyšleháme hustou pěnu z rostlinného tuku, špetky soli, vajec a cukru. Přimícháme rum a čokoládové hoblinky. Poté na pěnu prosejeme směs mouky, kakaového pudinku, kypřicího prášku, kakaa a mleté skořice. Vše opatrně promícháme.
  • 2
    Náplň připravíme tak, že utřeme tvaroh, jeden vanilkový pudink, zakysanou smetanu a 100g cukru.
  • 3
    Višně necháme okapat. Připravíme pudink ze dvou balíčků vanilkového pudinku, ochucený višňovou šťávou a zbytkem cukru. Přimícháme višně.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 180C. Hluboký plech vyložíme papírem na pečení, vlijeme polovinu těsta, na ně natřeme pudink s višněmi a poté tvarohovou hmotu. Navrch dáme zbylé těsto po lžičkách, nevytváříme již souvislou vrstvu.
  • 5
    Pečeme 45minut.
  • 6
    Koláč necháme vychladnout, rozkrájíme, posypeme cukrem a podáváme se šlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.