Tvarohové taštičky s ořechovou náplní
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 150gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 40gramůCukr vanilka
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1lžíceMed včelí
- 100gramůOřechy vlašské
- Na ozdobení
- 300gramůJahody zahradní
- 50gramůCukr moučkový
- Na těsto
- 150gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 80mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 300gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5špetkaSůl
- 0,5kostkaDroždí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
765 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme olej. Vše dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, na mouku drobně rozdrobíme droždí. Ze surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple 15 minut vykynout.
- 2Do vhodné nádoby dáme tvaroh na náplň, smícháme s vanilkovým cukrem. Do studeného mléka v kastrůlku přidáme med, přisypeme pomleté ořechy a povaříme do rozpuštění medu. Necháme vychladnout, smícháme s připraveným tvarohem.
- 3Vykynuté těsto dáme na moukou vysypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný 4-5 mm. Skleničkou vytlačíme kolečka, do středu každého položíme 1 lžíci ořechové náplně. Konce těsta důkladně slepíme k sobě do vějíře.
- 4Taštičky skládáme je na olejem vymazaný plech, který vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 15-20 minut. Upečené necháme mírně vychladnout na plechu, potom je rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, talíře ozdobíme čerstvými jahody a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.