Tvarohové tyčky
45 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKmín celý
- 200gramůTvaroh jemný
- 200gramůMouka polohrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
46 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
81 mg
Postup přípravy
- 1Do prosáté mouky prolisujeme tvaroh, osolíme a přidáme rozsekané máslo. Rychle zpracujeme těsto.
- 2Na pomoučeném vále těsto rozválíme na obdélník, přeložíme jako listové těsto a necháme asi 1 hodinu v chladu.
- 3Potom nakrájíme tyčky asi 8cm dlouhé a 1 1/2cm široké, potřeme je žloutkem a posypeme kmínem a solí.
- 4Na plech postříknutý studenou vodou klademe tyčky a pečeme je v dobře vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.