Tvarohové vdolečky se smetanou
45 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh jemný
- 1špetkaSůl
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 4lžíceOlej stolní
- 0,5kusCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
480 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh rozmícháme a přidáme 40 g mouky, cukr, vejce, vanilkový cukr a sůl. Vše dobře promícháme.
- 2Z těsta na vále, posypaném zbylou moukou, vyválíme silnější váleček, který nakrájíme na 10 stejných kousků. Zakulatíme je do tvaru vdolečků, obalíme v mouce a po obou stranách osmažíme na pánvi na oleji dozlatova.
- 3Usmažené vdolečky upravíme na nahřátou mísu, pocukrujeme a podáváme se smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.