Tvarohovo-makové koláče
50 min.
Ingredience
- 90gramůCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 20gramůDroždí
- 2lžíceRum
- 1špetkaSkořice mletá
- 80gramůCukr krupice
- 90gramůMáslo čerstvé
- 400gramůTvaroh jemný
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMák mletý
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůPiškoty dětské kulaté
- 2lžíceHrozinky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Prosijeme 40dkg hladké mouky. Z droždí, mléka, soli a cukru uděláme kvásek a vlijeme do prosáté mouky. Zaděláme těsto, které necháme 60 minut kynout.
- 2Mezitím si připravíme náplně: tvarohová - tvaroh, cukr, rozinky, máslo našleháme a smícháme dohromady.
- 3Maková náplň - mletý mák zalijeme mlékem, dáme ho vařit, přidáme cukr, rum, skořici a zahustíme piškoty, které rozdrobíme.
- 4Necháme vychladnout.
- 5Z vykynutého těsta tvoříme kuličky, které rozplácneme na koláčky a plníme připravenými náplněmi.
- 6Okraje koláčů potřeme vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.