Tvarohový dezert s pomerančem
25 min.
Ingredience
- 2kusyPomeranče
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceCukr moučkový
- 5gramůCukr vanilka
- 125gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1hrstMandle
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
19 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, šťávu zachytíme do misky.
- 2Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s cukrem a pomerančovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme do hladka a vmícháme sníh z bílku.
- 3Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky pomerančů.
- 4Dezert 10 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220°C. Pak teplotu zvýšíme na 250°C a pečeme dalších 5 minut, až má dezert zlatavý povrch.
- 5Posypeme nasekanými mandlemi a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.