Tvarohový dort s pomerančem
75 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSýr Ricotta
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr třtinový
- 1špetkaSoda jedlá
- 100gramůMouka polohrubá
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPomeranče
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 100C.
- 2Jeden pomeranč nakrájíme na silnější plátky, naskládáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, posypeme moučkovým cukrem a pečeme cca 25min.
- 3Mezitím ušleháme máslo se žloutky, tmavým cukrem, ricottou a trochou nastrouhané pomerančové kůry. Poté postupně přišleháme mouku a špetku jedlé sody. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
- 4Kulatou dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme plátky druhého pomeranče, rozetřeme připravenou směs a pečeme při 160C asi 30minut.
- 5Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme, ozdobíme plátky pečeného pomeranče a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.