Tvarohový dort s pomerančem

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
17 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 100C.
  • 2
    Jeden pomeranč nakrájíme na silnější plátky, naskládáme do pekáče vyloženého pečicím papírem, posypeme moučkovým cukrem a pečeme cca 25min.
  • 3
    Mezitím ušleháme máslo se žloutky, tmavým cukrem, ricottou a trochou nastrouhané pomerančové kůry. Poté postupně přišleháme mouku a špetku jedlé sody. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
  • 4
    Kulatou dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme plátky druhého pomeranče, rozetřeme připravenou směs a pečeme při 160C asi 30minut.
  • 5
    Hotový dort necháme vychladnout, vyklopíme, ozdobíme plátky pečeného pomeranče a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.