Tvarohový flan s exotickým ovocem

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky bílé želatiny namočíme asi na 6 minut do studené vody, potom ji vymačkáme.
  • 2
    Tvaroh smícháme s medem nebo javorovým sirupem. Mléko zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a vmícháme ho do tvarohu, který ochutíme dření z vanilkového lusku a citrónovou šťávou.
  • 3
    Čtyři formičky nebo šálky vypláchneme studenou vodou, natlačíme do nich tvaroh a dáme je na 30 minut do lednice.
  • 4
    V rendlíku necháme přejít varem máslo s pomerančovou šťávou. Odstavíme a vmícháme pomerančový likér.
  • 5
    Kumquaty a karambolu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
  • 6
    Formičky s flanem krátce ponoříme do horké vody a vyklopíme do středu dezertního talířku. Okolo něj dáme ovoce, ozdobíme lístky máty a přelijeme pomerančovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.