Tvarohový flan s exotickým ovocem
15 min.
Ingredience
- 400gramůTvaroh tučný
- 2lžíceMed včelí
- 8lžicMléko plnotučné
- 2špetkyVanilkový lusk
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceLikér pomerančový
- 8kusůKumkvát
- 1kusKarambola
- 0,25litrPomerančová šťáva
- 4plátkyŽelatina
- 1lžíceMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Plátky bílé želatiny namočíme asi na 6 minut do studené vody, potom ji vymačkáme.
- 2Tvaroh smícháme s medem nebo javorovým sirupem. Mléko zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a vmícháme ho do tvarohu, který ochutíme dření z vanilkového lusku a citrónovou šťávou.
- 3Čtyři formičky nebo šálky vypláchneme studenou vodou, natlačíme do nich tvaroh a dáme je na 30 minut do lednice.
- 4V rendlíku necháme přejít varem máslo s pomerančovou šťávou. Odstavíme a vmícháme pomerančový likér.
- 5Kumquaty a karambolu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 6Formičky s flanem krátce ponoříme do horké vody a vyklopíme do středu dezertního talířku. Okolo něj dáme ovoce, ozdobíme lístky máty a přelijeme pomerančovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.