Tvarohový knedlík se šunkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1718 kcal
Bílkoviny
141 g
Tuky
111 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
384 mg
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh, máslo a žloutky našleháme.
  • 2
    Osolíme,přidáme smetanu, mouku a ušlehaný tuhý sníh.
  • 3
    Rozprostřeme ubrousek na hluboký talíř.
  • 4
    Vymažeme důkladně vyhloubenou část rozehřátým máslem a naplníme třetinou hmoty.
  • 5
    Posypeme polovinou šunky a naplníme zbývající hmotou.
  • 6
    Ubrousek volně svážeme, aby těsto mohlo zvětšit objem.
  • 7
    Ponoříme do vařící slané vody a vaříme 60 minut.
  • 8
    Rozvážeme ubrousek, knedlík dáme na talíř, posypeme zbylou šunkou a přelijeme máslem dle chuťi.
  • 9
    Podáváme se špenátem nebo jinou dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.