Tvarohový knedlík se šunkou
60 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 6lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 8lžicMouka pšeničná hrubá
- 200gramůŠunka dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1718 kcal
Bílkoviny
141 g
Tuky
111 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
384 mg
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh, máslo a žloutky našleháme.
- 2Osolíme,přidáme smetanu, mouku a ušlehaný tuhý sníh.
- 3Rozprostřeme ubrousek na hluboký talíř.
- 4Vymažeme důkladně vyhloubenou část rozehřátým máslem a naplníme třetinou hmoty.
- 5Posypeme polovinou šunky a naplníme zbývající hmotou.
- 6Ubrousek volně svážeme, aby těsto mohlo zvětšit objem.
- 7Ponoříme do vařící slané vody a vaříme 60 minut.
- 8Rozvážeme ubrousek, knedlík dáme na talíř, posypeme zbylou šunkou a přelijeme máslem dle chuťi.
- 9Podáváme se špenátem nebo jinou dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.