Tvarohový knedlík v ubrousku
50 min.

Ingredience
- 1špetkaSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 500gramůTvaroh jemný
- 2kusyVejce slepičí
- 160gramůPšeničná krupice
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
960 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Tvaroh, krupici a mléko mírně osolíme, promícháme a krupici necháme nabobtnat. Potom vmícháme postupně rozpuštěné máslo a celá vejce. Vypracujeme těsto.
- 2Těsto zformujeme v namočeném a vyždímaném ubrousku, ovážeme dvakrát na obou stranách a vaříme 30 minut. Asi po 10 minutách varu uvolníme vázání u těsta, ale druhé vázání dále ponecháme až do konce varu.
- 3Po vyjmutí z ubrousku knedlík ihned rozkrájíme nití. Podáváme s ovocnou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.