Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou
90 min.
Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 6lžicVoda pitná
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůTvaroh tvrdý
- 20gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaSůl
- Nádivka
- 500gramůJablka
- 1špetkaSkořice mletá
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krystal
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, kypřicí prášek, nastrouhaný tvaroh a máslo rozdělíme na kousky. Nožem propracujeme na jemné těsto, mezitím přiléváme po troškách studenou vodu.
- 2Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme na kulaté pláty. Jedním vyložíme dortovou formu až přes okraj, dno propícháme vidličkou. Naplníme jablkovou nádivkou, zakryjeme druhým plátem a okraje zmáčkneme. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, propícháme vidličkou a v rozpálené troubě pečeme cca 50-60 minut.
- 3Na nádivku oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a vložíme do mouky a skořicového cukru. Promícháme, rozložíme na těsto a poklademe najemno nakrájeným máslem.
- 4Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.