Tvarohový koláč s jablkovou nádivkou

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku prosejeme na vál, přidáme špetku soli, kypřicí prášek, nastrouhaný tvaroh a máslo rozdělíme na kousky. Nožem propracujeme na jemné těsto, mezitím přiléváme po troškách studenou vodu.
  • 2
    Těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme na kulaté pláty. Jedním vyložíme dortovou formu až přes okraj, dno propícháme vidličkou. Naplníme jablkovou nádivkou, zakryjeme druhým plátem a okraje zmáčkneme. Povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, propícháme vidličkou a v rozpálené troubě pečeme cca 50-60 minut.
  • 3
    Na nádivku oloupeme jablka, nakrájíme na plátky a vložíme do mouky a skořicového cukru. Promícháme, rozložíme na těsto a poklademe najemno nakrájeným máslem.
  • 4
    Hotový koláč posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.