Tvarohový koláč s višněmi
80 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 1kilogramVišně
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 20mililitrůRum
- 200gramůCukr krupice
- 450gramůListové těsto
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200C.
- 2Na plech dáme pečící papír a naskládáme 9 plátků listového těsta tak, aby se překrývaly. Okraje přitiskneme, ze zbytku těsta vytvarujeme okraj koláče. Několikrát propíchneme vidličkou a pečeme 10minut.
- 3Mezitím oddělíme bílky a žloutky. Tvaroh utřeme se žloutky, 15Og cukru, rumem, pudinkovým práškem a citronovou šťávou. Poté do tvarohu vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru.
- 4Koláč vyjmeme, rozetřeme na něj tvaroh a rozložíme omyté a vypeckované višně. Teplotu snížíme na 180C a koláč necháme ještě 35-40minut dopéct.
- 5Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.