Tvarohový koláč s višněmi

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 2
    Na plech dáme pečící papír a naskládáme 9 plátků listového těsta tak, aby se překrývaly. Okraje přitiskneme, ze zbytku těsta vytvarujeme okraj koláče. Několikrát propíchneme vidličkou a pečeme 10minut.
  • 3
    Mezitím oddělíme bílky a žloutky. Tvaroh utřeme se žloutky, 15Og cukru, rumem, pudinkovým práškem a citronovou šťávou. Poté do tvarohu vmícháme sníh ušlehaný z bílků a zbytku cukru.
  • 4
    Koláč vyjmeme, rozetřeme na něj tvaroh a rozložíme omyté a vypeckované višně. Teplotu snížíme na 180C a koláč necháme ještě 35-40minut dopéct.
  • 5
    Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.