Tvarohový krém s broskvovým pyré
10 min.
Ingredience
- 1kusBroskve
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSkořice mletá
- 40gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 3lžičkyPistácie
- 1lžíceKakao
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Broskev spaříme horkou vodou, zchladíme, oloupeme, rozřízneme a vyjmeme pecku. Čtvrtku broskve dáme stranou, zbytek rozmixujeme. V misce rozmixovanou broskev smícháme s 1 lžící citronové šťávy a práškového cukru, ochutíme skořicí a prolisujeme přes síto.
- 2Tvaroh v míse smícháme se zbylým cukrem a citronovou šťávou, přidáme 2/3 jemně nasekaných pistácií.
- 3Servírovací talířky posypeme lehce kakaem, na něj dáme tvarohový krém a zalijeme broskvovým pyré. Nahoru položíme plátky broskve a posypeme zbylými nasekanými pistáciemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.