Tvarohový krém s čerstvým ovocem
25 min.
Ingredience
- 250gramůMascarpone
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceCukr krupice
- 2centilitryLikér mandlový - Amaretto
- 100gramůTřešně
- 100gramůAnanas
- 100gramůJahody zahradní
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3plátkyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
27 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
526 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Mascarpone smícháme s tvarohem, dochutíme citronovou šťávou a cukrem.
- 2Želatinu dáme změknout podle návodu na obalu a potom ji vymačkáme. V kastrolu ji s trochou vody ohřejeme a přimícháme do tvarohu.
- 3Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku a vmícháme do tvarohové směsi. Přidáme amaretto, necháme 2 hodiny ztuhnout.
- 4Ovoce omyjeme a nadrobno nakrájíme. Dekorativně je rozložíme po povrchu krému.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.