Tvarohový krém se švestkami
30 min.
Ingredience
- 200mililitrůSirup višňový
- 2lžíceSolamyl
- 100mililitrůVíno červené
- 4kusyHřebíček
- 150mililitrůJogurt bílý
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaKakao - prášek
- 500gramůŠvestky
- 1špetkaSacharin
- 0,25hrstMáta
- 0,5kusSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Švestky řádně omyjeme a vypeckujeme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících višňového sirupu. Do kastrůlku vylijeme zbylý višňový sirup, přilijeme červené víno, přidáme celou skořici a hřebíčky, vložíme švestky a vaříme 5 minut na mírném plameni. Poté přidáme solamyl a za stálého míchání vaříme minutu do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme sladidlo, promícháme a omáčku necháme zcela vychladnout.
- 2Tvaroh s jogurtem rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr.
- 3Připravíme si 4 vyšší poháry, na dno každého dáme lžíci omáčky se švestkami, poté vrstvu tvarohového krému a vrstvy střídáme. Jako poslední je vrstva tvarohová. Poháry přikryjeme fólií, uložíme nejméně na dvě hodiny do chladničky. Před servírováním posypeme kakaem a ozdobíme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.