Tvarohový krém se švestkami

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
4 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky řádně omyjeme a vypeckujeme. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících višňového sirupu. Do kastrůlku vylijeme zbylý višňový sirup, přilijeme červené víno, přidáme celou skořici a hřebíčky, vložíme švestky a vaříme 5 minut na mírném plameni. Poté přidáme solamyl a za stálého míchání vaříme minutu do zhoustnutí. Odstavíme, přidáme sladidlo, promícháme a omáčku necháme zcela vychladnout.
  • 2
    Tvaroh s jogurtem rozmixujeme, přidáme vanilkový cukr.
  • 3
    Připravíme si 4 vyšší poháry, na dno každého dáme lžíci omáčky se švestkami, poté vrstvu tvarohového krému a vrstvy střídáme. Jako poslední je vrstva tvarohová. Poháry přikryjeme fólií, uložíme nejméně na dvě hodiny do chladničky. Před servírováním posypeme kakaem a ozdobíme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.