Tvarohový nákyp
60 min.
Ingredience
- 900gramůTvaroh jemný
- 15gramůSůl
- 1200gramůŽemle tuková
- 1200mililitrůMléko polotučné
- 360gramůVejce slepičí
- 300gramůMáslo čerstvé
- 300gramůCukr krupice
- 30gramůCitrony
- 60gramůHrozinky
- 60gramůCukr moučkový
- 60gramůCukr vanilka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
363 mg
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh rozmícháme a mírně osolíme.
- 2Žemli nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme ji mlékem.
- 3Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
- 4250g másla vyšleháme s polovinou dávky cukru a se žloutky, přidáme kůru z omytého citronu, omyté, spařené a okapané rozinky, tvaroh a žemli. Vše lehce promícháme.
- 5Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do směsi tvarohu a žemlí.
- 6Vhodnou nádobu vymazanou zbylým máslem naplníme hmotou a pod poklicí v páře ve vyhřáté troubě nákyp dusíme. Před koncem dušení nákyp odkryjeme.
- 7Ještě teplý nákyp opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce. Nakonec pokrm posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.