Tvarohový nákyp

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
129 g
Vláknina
363 mg
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh rozmícháme a mírně osolíme.
  • 2
    Žemli nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme ji mlékem.
  • 3
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • 4
    250g másla vyšleháme s polovinou dávky cukru a se žloutky, přidáme kůru z omytého citronu, omyté, spařené a okapané rozinky, tvaroh a žemli. Vše lehce promícháme.
  • 5
    Z bílků za postupného přidávání zbylého cukru vyšleháme pevný sníh a lehce jej vmícháme do směsi tvarohu a žemlí.
  • 6
    Vhodnou nádobu vymazanou zbylým máslem naplníme hmotou a pod poklicí v páře ve vyhřáté troubě nákyp dusíme. Před koncem dušení nákyp odkryjeme.
  • 7
    Ještě teplý nákyp opatrně vyklopíme a nakrájíme na porce. Nakonec pokrm posypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.