Tvarohový parfait s revení
30 min.
Ingredience
- 750gramůReveň (Rebarbora)
- 150gramůCukr krupice
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1kusCukr vanilka
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůPistácie
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a oloupanou reveň nakrájíme na délku obdélníkové formy. Svaříme vodu s polovinou cukru, reveň podusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.
- 2Do tvarohu zamícháme zbylý cukr, vanilkový cukr a zlehka vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Do formy dáme vrstvu tvarohu, na tvaroh 2/3 reveně a opět vrstvu tvarohu. Necháme asi 4 hodiny mrazit.
- 3Zbylou reveň rozvaříme a propasírujeme přes síto.
- 4Hodinu před podáváním přendáme formu z mrazničky do chladničky. Parfait vyklopíme a po všech stranách posypeme nasekanými pistáciemi. Nakrájíme na porce a podáváme s reveňovým pyré.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.