Tvarohový parfait s revení

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
30 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a oloupanou reveň nakrájíme na délku obdélníkové formy. Svaříme vodu s polovinou cukru, reveň podusíme asi 5 minut a necháme vychladnout.
  • 2
    Do tvarohu zamícháme zbylý cukr, vanilkový cukr a zlehka vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Do formy dáme vrstvu tvarohu, na tvaroh 2/3 reveně a opět vrstvu tvarohu. Necháme asi 4 hodiny mrazit.
  • 3
    Zbylou reveň rozvaříme a propasírujeme přes síto.
  • 4
    Hodinu před podáváním přendáme formu z mrazničky do chladničky. Parfait vyklopíme a po všech stranách posypeme nasekanými pistáciemi. Nakrájíme na porce a podáváme s reveňovým pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.