Tvarohový pohár
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 4lžíceSirup rybízový
- 9plátkůŽelatina bílá plátky
- 500gramůTvaroh jemný
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceOřechy lískové
- 80gramůČokoláda hořká
- 50gramůCukr moučkový
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
1 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4 lžících vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme. Krém rozdělíme na tři části. První část krému ochutíme rybízovou šťávou, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citronovou šťávou, cukrem a přilijeme do pohárů. Třetí část krému smícháme s čokoládou, oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu. Dáme vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou, ovocem, případně čokoládovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.