Tvarohový pudink
55 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 250gramůTvaroh tučný
- 1špetkaCitronová kůra
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 70gramůStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
30 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
464 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo (50 g) utřeme s cukrem a se žloutky. Přidáme tvaroh, citronovou šťávu a kůru, vše promícháme se strouhankou a pevným sněhem ušlehaným z bílků.
- 2Směs naplníme do máslem vymazané a strouhankou vysypané pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni 30-35 minut.
- 3Uvařený pudink vyklopíme z formy. Podáváme s ovocným sirupem nebo kompotem z drobného ovoce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.