Tvarohový sýr vařený

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdý tvaroh dobře rozetřeme, přidáme drcený kmín, mletou papriku, osolíme a přilijeme trochu piva. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Přendáme ji do porcelánové misky, přikryjeme utěrkou a necháme několik dní uležet.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uleželý sýr, za stálého míchání necháme rozpustit a jakmile znovu začne houstnout, odstavíme. Přimícháme jeden žloutek a dobře promícháme.
  • 3
    Sýr vlijeme do skleněné nádoby, dáme do chladu a necháme zatuhnout.
  • 4
    Ztuhlý sýr nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.