Tvarohový sýr vařený
55 min.
Ingredience
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůKmín drcený
- 20gramůSůl
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 500gramůTvaroh tvrdý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tvrdý tvaroh dobře rozetřeme, přidáme drcený kmín, mletou papriku, osolíme a přilijeme trochu piva. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Přendáme ji do porcelánové misky, přikryjeme utěrkou a necháme několik dní uležet.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uleželý sýr, za stálého míchání necháme rozpustit a jakmile znovu začne houstnout, odstavíme. Přimícháme jeden žloutek a dobře promícháme.
- 3Sýr vlijeme do skleněné nádoby, dáme do chladu a necháme zatuhnout.
- 4Ztuhlý sýr nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.