Tvarohový trhanec

40 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
630 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh nastrouháme a smícháme postupně se 4 žloutky, kyselou smetanou a solí. Přimícháme mouku a pevný sníh z bílků rozšlehaných s cukrem.
  • 2
    Na zapékací míse rozpálíme máslo a vlijeme těsto. V troubě upečeme dosvětlehněda. Potom těsto lopatkou na pečení natrháme na menší kousky a krátce je opečeme. Trhanec musí zůstat šťavnatý.
  • 3
    Podáváme pocukrovaný, podle chuti i s ovocnou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.