Tvarohový trhanec
40 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh tvrdý
- 1špetkaSůl
- 20gramůCukr krupice
- 60gramůMáslo čerstvé
- 0,19litrZakysaná smetana
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 4lžíceCukr moučkový
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
630 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh nastrouháme a smícháme postupně se 4 žloutky, kyselou smetanou a solí. Přimícháme mouku a pevný sníh z bílků rozšlehaných s cukrem.
- 2Na zapékací míse rozpálíme máslo a vlijeme těsto. V troubě upečeme dosvětlehněda. Potom těsto lopatkou na pečení natrháme na menší kousky a krátce je opečeme. Trhanec musí zůstat šťavnatý.
- 3Podáváme pocukrovaný, podle chuti i s ovocnou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.