Tvarohový trhanec s malinovým sirupem
50 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 60gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 1špetkaCitronová kůra
- 450gramůTvaroh měkký
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůCukr vanilka
- 0,13litrSirup malinový
- 0,06litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
21 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
318 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Polovinu másla umícháme se solí, přidáme cukr, žloutky, vyškrábnutý vanilkový lusk, citronovou kůru a poté postupně po lžících prolisovaný tvaroh a smetanu. Důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a společně s moukou přidáme do těsta.
- 2Pekáč vymažeme rozeřátým zbytkem másla, vlijeme těsto a pečeme cca 30 min. Dvěma vidličkami roztrháme na kousky a ještě chvíli dopečeme.
- 3Rozdělíme na talíře, posypeme vanilkovým cukrem, přelijeme malinovou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.