Tvarožníky s vinným šodó

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
337 mg
Cukr
648 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, změklým máslem a solí. Zpracujeme těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a vykrájíme z něj kolečka. Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme tvarožníky po obou stranách.
  • 3
    Šodó připravíme z bílého vína, vanilkového cukru, žloutku a špetky citronové kůry. Vše šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí - nevaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.