Tvarožníky s vinným šodó
40 min.
Ingredience
- šodó
- 2decilitryVíno bílé
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůTvaroh jemný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
34 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
337 mg
Cukr
648 mg
Postup přípravy
- 1Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, změklým máslem a solí. Zpracujeme těsto.
- 2Z těsta vyválíme plát silný asi 5 mm a vykrájíme z něj kolečka. Na pánvi na rozehřátém oleji smažíme tvarožníky po obou stranách.
- 3Šodó připravíme z bílého vína, vanilkového cukru, žloutku a špetky citronové kůry. Vše šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí - nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.