Tvarůžkový paprikáš s haluškami
45 min.
Ingredience
- Na halušky
- 300gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrVoda pitná
- 9gramůSůl
- Na omáčku
- 1kusCibule
- 4decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 6gramůPaprika mletá sladká
- 1kusFeferony
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 200gramůTvarůžky olomoucké malé
- 5gramůSádlo škvařené
- 100gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec, 5g soli a vody důkladně vypracujeme hladké těsto tak husté, aby šlo jen silou protlačit přes haluškový cedník. Halušky protlačíme do vroucí osolené vody a 4 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat.
- 2Na hluboké pánvi na lžičce sádla osmahneme slaninu na kostičky a na ní zpěníme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájenou feferonku a orestujeme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Přidáme nakrájené tvarůžky a omáčku zahříváme, dokud se sýr neroztaví. Do omáčky nasypeme okapané halušky a promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.