Tvarůžkový paprikáš s haluškami

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vajec, 5g soli a vody důkladně vypracujeme hladké těsto tak husté, aby šlo jen silou protlačit přes haluškový cedník. Halušky protlačíme do vroucí osolené vody a 4 minuty povaříme, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Na hluboké pánvi na lžičce sádla osmahneme slaninu na kostičky a na ní zpěníme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájenou feferonku a orestujeme, zaprášíme paprikou a hladkou moukou. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme. Přidáme nakrájené tvarůžky a omáčku zahříváme, dokud se sýr neroztaví. Do omáčky nasypeme okapané halušky a promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.