Tyčky z chlebového těsta
130 min.
Ingredience
- 140gramůSezam - semena
- 300mililitrůVoda pitná
- 1lžíceDroždí sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkySůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceSůl mořská
- 1kusVejce slepičí
- 420gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem.
- 2V misce necháme asi patnáct minut rozpustit droždí s vlažnou vodou a cukrem. Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, olej, opatrně vmícháme droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba padesát minut kynout. Na pánvi lehce osmažíme sezamová semínka. Z vykynutého těsta utvoříme kuličky, které rozválíme na tyčky. Přeneseme je na plechy a necháme zhruba půl hodiny dokynout. Vykynuté tyčky potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem a hrubou solí. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme tyčky asi patnáct minut, dokud nezezlátnou. Ve vypnuté troubě je necháme ještě asi pět minut dojít. Na mřížce je necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.