Tyčky z chlebového těsta

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
27 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem.
  • 2
    V misce necháme asi patnáct minut rozpustit droždí s vlažnou vodou a cukrem. Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, olej, opatrně vmícháme droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba padesát minut kynout. Na pánvi lehce osmažíme sezamová semínka. Z vykynutého těsta utvoříme kuličky, které rozválíme na tyčky. Přeneseme je na plechy a necháme zhruba půl hodiny dokynout. Vykynuté tyčky potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem a hrubou solí. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme tyčky asi patnáct minut, dokud nezezlátnou. Ve vypnuté troubě je necháme ještě asi pět minut dojít. Na mřížce je necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.