Tygří krevety grilované na citronové trávě a česneku

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
625 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety očistíme, odstraníme z nich měkké lastury. Po hřbetě je zlehka nařízneme a zbavíme střívka. Středem propíchneme ostrým nožem a protneme stébly citronové trávy. Osolíme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a krevety společně s česnekem nakrájeným na plátky zprudka orestujeme.
  • 2
    Přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou, přidáme bylinkové máslo a cca 3 minuty dopečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Poté rozdělíme na talíře, zalijeme vypečenou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.