Tygří krevety grilované na citronové trávě a česneku
50 min.
Ingredience
- 4kusyCitronová tráva
- 2stroužkyČesnek
- 0,5decilitrVíno bílé
- 150gramůMáslo bylinkové
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 600gramůKrevety tygří
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
30 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
1 g
Cukr
625 mg
Postup přípravy
- 1Krevety očistíme, odstraníme z nich měkké lastury. Po hřbetě je zlehka nařízneme a zbavíme střívka. Středem propíchneme ostrým nožem a protneme stébly citronové trávy. Osolíme dle chuti. V pánvi rozpálíme olej a krevety společně s česnekem nakrájeným na plátky zprudka orestujeme.
- 2Přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou, přidáme bylinkové máslo a cca 3 minuty dopečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Poté rozdělíme na talíře, zalijeme vypečenou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.