Tygří krevety na špízu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravené tygří krevety po čtyřech navlékneme na podélně rozpůlené stonky citrónové trávy. Špízy krátce a prudce opečeme na oleji a osolíme je. Bílý chřest oloupeme a přibližně spodní třetinu odlomíme, ze zeleného chřestu odlomíme pouze tvrdší konečky. Chřest uvaříme v lehce osolené vodě se špetkou cukru a s máslem, poté jej podélně rozpůlíme. Svaříme mangové chutney a chilli omáčku. Důkladně metličkou promícháme sezamový olej, arašídový olej a saké a v zálivce marinujeme uvařený vlažný chřest. Poté jej rozdělíme na talíře, na něj položíme špízy s krevetami, ozdobíme omáčkou a koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.