Tygří krevety na špízu
40 min.
Ingredience
- 10gramůCitronová tráva
- 800gramůKrevety tygří - loupané
- 400gramůChřest bílý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 5gramůCukr krupice
- 150gramůChutney mangové
- 150gramůChilli omáčka
- 20mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůVíno rýžové čínské
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
14 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravené tygří krevety po čtyřech navlékneme na podélně rozpůlené stonky citrónové trávy. Špízy krátce a prudce opečeme na oleji a osolíme je. Bílý chřest oloupeme a přibližně spodní třetinu odlomíme, ze zeleného chřestu odlomíme pouze tvrdší konečky. Chřest uvaříme v lehce osolené vodě se špetkou cukru a s máslem, poté jej podélně rozpůlíme. Svaříme mangové chutney a chilli omáčku. Důkladně metličkou promícháme sezamový olej, arašídový olej a saké a v zálivce marinujeme uvařený vlažný chřest. Poté jej rozdělíme na talíře, na něj položíme špízy s krevetami, ozdobíme omáčkou a koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.