Tykev pečená na grilu s kořeněnou medovou polevou s rumem
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaSměs Jerk
- 2lžičkyRum
- 500gramůTykev
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
85 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Na polevu smícháme med s rumem a směsí jerk.
- 2Ve velké pánvi přivedeme k varu vodu, přidáme neoloupanou tykev nakrájenou na plátky široké cca 1cm, přivedeme znovu k varu a ihned slijeme.
- 3Tykev rozložíme a osušíme. Potřeme medovou polevou s rumem.
- 4Grilujeme na venkovním grilu na středně žhavým uhlím 3min po každé straně a mezitím potíráme zbytkem polevy.
- 5Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.