Tykev pečená na tymiánu s ořechy a sýrem
45 min.
Ingredience
- 2kusyTykev
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžičkaTymián sušený
- 150gramůOřechy pekanové
- 125gramůSýr Rokfór
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tykev omyjeme studenou vodou, rozpůlíme ji a vydlabeme z ní semena. Pak ji nakrájíme na malé přibližně stejně velké kousky.
- 2Nakrájenou tykev rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy, pokapeme ji olejem, posypeme tymiánem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, předehřáté na 220 stupňů, až změkne.
- 3Upečené kousky tykve přendáme do servírovací mísy, posypeme je nasekanými pekanovými ořechy a rozdrobeným sýrem, vše promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.