Tykev pečená na tymiánu s ořechy a sýrem

45 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tykev omyjeme studenou vodou, rozpůlíme ji a vydlabeme z ní semena. Pak ji nakrájíme na malé přibližně stejně velké kousky.
  • 2
    Nakrájenou tykev rozložíme do pekáče nebo zapékací mísy, pokapeme ji olejem, posypeme tymiánem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, předehřáté na 220 stupňů, až změkne.
  • 3
    Upečené kousky tykve přendáme do servírovací mísy, posypeme je nasekanými pekanovými ořechy a rozdrobeným sýrem, vše promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.