Tykev s koprem na smetaně
60 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyTykev
- 1kusCibule
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka polohrubá
- 10gramůSůl
- 100gramůKopr čerstvý
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 2decilitryVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
125 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Tykev oloupeme, rozpůlíme, vnitřek se semínky vydlabeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, posolíme a necháme 30 minut pustit šťávu. Zatím na rozpáleném másle osmahneme cibuli nadrobno, přidáme třetinu nasekaného kopru a lehce orestujeme. Podlijeme vodou, octem, přidáme tykev bez šťávy, kterou pustila, a zakryté necháme dusit doměkka. Osolíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a necháme povařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme zbytek nasekaného kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.